Over ons

Wat doen wij?

Energie wordt steeds duurder en dat merk je in je portemonnee.
Dat geldt zeker voor Rotterdammers met een kleine beurs; het is steeds lastiger om je energierekening te kunnen betalen.

De Energiebank Rotterdam wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor iedere Rotterdammer. In Rotterdam zijn er ongeveer 30.000 huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen. Het is onze missie om deze huishoudens op energievlak te versterken, zodat zij zelf hun energierekening blijvend kunnen verlagen en daarmee ook bijdragen aan een duurzaam Rotterdam!

De Energiebank Rotterdam is een initiatief van Stedin, Energiebank Nederland en Samen 010.

Ons team

Dit is het
energieteam

Wie zijn wij?

Elske Thomassen

Ik ben sinds 2018 betrokken bij de Energiebank. Ik word er heel blij van dat we met behulp van vrijwilligers mensen met een laag inkomen in Rotterdam kunnen helpen hun energierekening te verlagen. Mensen houden meer geld over en helpen met het verduurzamen van de stad. Verduurzamen, CO2-reductie is niet iets alleen van mensen met geld. Iedereen kan zijn steentje bijdragen ongeacht je inkomen.

Jane Martie-Chatlein

Ik ben Jane Martie-Chatlein. Bij de Energiebank Rotterdam houd ik me onder andere bezig met werven van huishoudens en het verzorgen van trainingen voor de vrijwillige energiecoaches. Ook geef ik groeps-coaching in de wijken van Rotterdam. Samen met mijn collega’s probeer ik zoveel mogelijk Rotterdammers met een smalle beurs te bereiken met dit mooie en nuttige project, om ervoor te zorgen dat energie voor iedereen betaalbaar wordt. 

Erica Meijerink

Sinds oktober 2020 ben ik aan de slag voor de Energiebank Rotterdam in het bijzonder in de wijk Prinsenland/Het Lage Land, een, door de gemeente aangewezen, Next Generation woonwijk.

We willen, samen met veel vrijwillige coaches, energie betaalbaar houden voor iedereen en informatie  verstrekken aan alle bewoners over verduurzamen en ‘wat kan je daar zelf aan doen en hoe kan je een steentje bijdragen!

Rukiye Küçük

In maart 2021 ben ik dienst gekomen voor het project stadsbreed. Ik werk samen met een fijn team om energiearmoede onder de aandacht te brengen. Energiebank Rotterdam helpt huishoudens in onze stad die het niet breed hebben om energiekosten te verlagen. Ik vind het belangrijk dat energie bereikbaar blijft voor iedereen. In mijn rol als coördinator ben ik bezig met het werven van coaches, huishoudens en het netwerken bij organisaties die onderwerpen als duurzaamheid en energiearmoede onder de aandacht willen bij hun eigen achterban.

Jolt Oostra

Ik organiseer, met collega’s, sinds een jaar of 3 de koppelingen tussen huishoudens met een hulpvraag en energie coaches via kennismakingsgesprekken met beide.  Daarnaast verzorg ik het technisch gedeelte van de training van de coaches. Dit na eerdere ervaringen als vrijwilliger op het gebied van duurzaamheid in Rotterdam. Eerder werkte ik in de (elektro)industrie van trein, tram en hybride locomotieven.

Leo Jansen

Ik ben Leo Jansen en ik ben coördinator vanuit medeoprichter van de Energiebank Rotterdam, Stedin Netbeheer BV. Ik woon al 21 jaar in Rotterdam en werk 19 jaar voor Stedin en rechtsvoorgangers. In mijn dagelijks werk bij Stedin heb ik regelmatig contact met huishoudens die hulp van de Energiebank zouden kunnen gebruiken.

Neem contact met ons op

Het energieke team van de Energiebank staat je met alle plezier te woord!

Volg ons op social media om op de hoogte te blijven.