Word vrijwilliger

Vrijwilligers helpen Rotterdammers

Energiebank Rotterdam kan niet zonder haar vrijwillige energiecoaches. De coaches helpen huishoudens in Rotterdam om bewust te worden van hun energieverbruik en stimuleren ze om energie te besparen.

Als energiecoach:

  • Help je mensen hun energierekening omlaag te brengen
  • Krijg je een training om aan de slag te gaan als energiecoach
  • Deel je ervaringen en tips met andere energiecoaches
  • Draag je een steentje bij aan het milieu

Wat doet een energiecoach?

De energiecoach geeft advies over de verschillende mogelijkheden om het energieverbruik van het huishouden naar beneden te brengen. Daarbij ontvangen de huishoudens gratis een pakket met energiebesparende producten die ze samen met de energiecoach kunnen installeren. Dit alles om de energiekosten te verlagen. Als energiecoach hoef je geen techneut te zijn. In dit filmpje zie je wat een coach doet. 

Hoe helpt een energiecoach?

Als energiecoach help je huishoudens om grip te krijgen op hun energiekosten en de energierekening blijvend te verlagen. Ook draag je een steentje bij aan het milieu met duurzame oplossingen voor energiebesparing.


Begeleiding voor energiecoaches

De kneepjes van het energie besparen leren we je in een doeltreffende training. De energiecoaches komen daarnaast regelmatig fysiek/online bijeen om ervaringen en tips uit te wisselen.

Hoeveel tijd kost het je?

Het maakt niet uit hoeveel tijd je beschikbaar hebt, of je nu één of vijf huishoudens begeleidt: je bent welkom! Houd rekening met drie tot vijf bezoeken per huishouden.

Vragen over de energiecoach?

Meer weten over de vrijwillige energiecoach van de Energiebank Rotterdam? Of heb je een vraag over je aanmelding? Neem dan contact op via rotterdam@energiebanknederland.nl of op 010-4666722.

Meld je hier aan als vrijwilliger